Scout Investigation Group aktivitesi 8 Mayıs tarihinde 41 kişiyle gerçekleştirildi. Saat 8.30'da aktiviteye başlayan izciler, depoda birinin öldürüldüğünü öğrendi ve depoda küçük bir Pointgame ile delilleri buldu ve ellerindeki otopsiyle birleştirerek cinayetin nasıl gerçekleştirildiğini kafalarında kurmaya başladı.
Pointgame'i tamamladıktan sonra Hike'a çıkan obalar, duraklarda şüphelileri sorguya çekti ve daha fazla kanıt aradı. Bu sırada hoş vakit geçirip eğlenen obalar, kafalarını da cinayet için yormaya devam ettiler. Saat 14:00'a kadar Gülhane Parkı, Sultanahmet, Sirkeci Garı ve Mısır Çarşısı'ndaki duraklara giden obalar, saat 14:00'da duraklardan birinin öldürüldüğü haberini aldı ve okula döndü. Aktivitenin ikinci etabına başlamadan önce biraz dinlenip yemek yiyen izciler, ikinci etapta ise Karaköy, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü ve Saraçhane Parkı duraklarını gezdi. Bu duraklarda aldığı bilgilerle de sona yaklaşan izciler, okulda onları bekleyen duruşma için hazırdı.
Satranç havuzunda gerçekleştirilen duruşmada obalar kendini savundu ve şüphelileri suçladı. Suçluyu bulan ve kendini en doğru şekilde savunan oba tatlı ödülünü aldıktan sonra, herkes mutlu bir şekilde evine döndü.