
- - Bir survival durumunda asla panik yapmamalısınız. Sadece elinizdekileri ve yapabileceklerinizi değerlendirip bir an önce ne yapacağınıza karar vermelisiniz.
- - Bir survival durumunda önceliklerinizi düşünmelisiniz. Örneğin karnınızı doyurmak için bir nehirden balık avlamanız gerekiyor, ama bu işi yaparken ıslanmanız da kaçınılmaz. İşte bu tür bir durumda sizin için hangisinin daha önemli olduğuna karar vermeniz gerekir.
- - Her zaman pratik ve hızlı olmalısınız, ancak hızlı olmaya çalışırken dönüşü olmayan bir hata da yapabilirsiniz. Dolayısıyla hiçbir işi düşünmeden yapmamalısınız.
- Vücudunuzun günlük su-besin(kalori) ihtiyacı normal koşullardan daha fazla olacaktır. Özellikle soğuk havalarda vücudun su ihtiyacını hissetmeyebiliriz, bu da bir süre sonra baş ağrısına bitkinliğe halsizliğe daha sonra ise ölümünüze bile neden olabilir. İnsan hiçbir şey yemeden bir süre yaşayabilir ancak susuzluğa bu kadar uzun süre dayanamaz.
- Uzun süre su içmeden veya yemek yemeden durduysanız, bunları bir anda çok hızlı tüketmemeliyiz. Vücudu alıştırarak yavaş yavaş yemeliyiz veya içmeliyiz.
- Unutmayın ki ısı kaybetmeniz de sizin için en büyük tehlikelerden biridir. Eğer vücut ısınız çok düşükse veya çok yüksekse çok ani ısınmaya veya soğumaya çalışmayın. Bu tür bilinçsiz davranışlar şoklara hatta beyi kanamasına neden olabilmektedir.
- Bir yerde su veya yiyecek maddesine rastladığınızda yanınıza da bol miktarda alın ve başka bir su veya yiyecek kaynağı bulana kadar da asla tamamını tüketmeyin.
- Zehirli olup olmadığından tam olarak emin olmadığınız bitkileri mantarları vb. asla tüketmeyiniz.
- Temiz olup olmadığından emin olmadığınız suları da asla tüketmeyiniz.
- Malzemelerinizi özenle korumalısınız. Yani kullanırken dikkatli davranmalı işiniz bittikten sonra ise güvenli ve kaybolmayacağı bir yere koymalısınız.